Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
Rajd "Nocnych Wilków"...
Lysy
Ostatnio w mediach zrobiło się bardzo głośno na temat przejazdu grupy osób z Rosji przez Białoruś, Polskę, Czechy, Austrię do Niemiec na obchody 75 rocznicy zakończenia II Wojny Światowej.
Grupa o której mówię nosi nazwę Nocne Wilki i do niedawna przez polskie media była nazywana "klubem motocyklowym wspierającym prezydenta Putina" a ostatnio "gangiem motocyklowym Putina".
Ekipa na motocyklach przejedzie przez nasz kraj ok 27.04.2015 r i fakt ich przejazdu wywołał burzę, histerię i pożar w burdelu!
Ciekaw jestem co Wy sądzicie o planach naszych MC i innych patriotów nawołujących do bojkotu, zwalczania, eksterminacji i spuszczania powietrza z kół rosyjskich motocykli...?
Żeby wyjaśnić - nie mam nic przeciw jeździe grup motocyklistów przez Polskę, mam dużo przeciw nienawiści narodowej a przede wszystkim przeciw upolitycznianiu!
Taki temat do luźnej dyskusji... witam

Leo
Fajnie, że ten temat się pojawił.
Histeryczne reakcje niektórych MC, obficie podlane pseudo patriotycznym sosem są po prostu żałosne.
Ja planuję spotkanie z kolegami bikerami z Rosji oraz przejechanie wraz z nimi kilkuset kilometrów Szeroki uśmiechLWG
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Lysy
Leo - właśnie o tą histeryczność zachowań mi chodzi.
Mam nadzieję, że Twoje spotkanie i rozmowa nie zostanie wykorzystana politycznie przez zainteresowane strony.

Carry
mnie tylko zastanawia fakt co będzie rajdem Katyńskim w tej sytuacji.

Jadą to jadą i nie ma co drążyć tematu. Jeśli nie będą celowo wywoływali awantur, nie będą agresywni itp to LWG i szerokości
Życie nie powinno być podróżą do grobu. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... " ALE TO BYŁA JAZDA..."

taga
też jestem zdania, że nie ma co nagłaśniać i się ekscytować, my jeździmy do nich oni do nas... ja temat olewam... chcą niech jadą... nie popieram ich bosa narodowego, ale to motocykliści i mogą sobie jechać gdzie chcą... daleka jestem od nienawiści Uśmiech
pozdrawiam,
Taga Uśmiech
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. by J. Tuwim

yacey
"Kolega biker"...już dawno wyrosłem z tego, że każdy z motocyklem był moim kolegą. Jeśli prawdą jest co piszą o tych panach, to raczej chłodna negacja jest bardziej wskazana niż relacje interpersonalne.

Leo
yacey napisał(a):

"Kolega biker"...już dawno wyrosłem z tego, że każdy z motocyklem był moim kolegą. Jeśli prawdą jest co piszą o tych panach, to raczej chłodna negacja jest bardziej wskazana niż relacje interpersonalne.

Yacey, jedni piszą tak, a inni inaczej. Spotkam się, porozmawiam i będę miał wyrobione SWOJE zdanie.
Jeszcze jedno: Nocne Wilki przyjeżdzają corocznie do Polski od kilku lat, na zloty. Ci którzy z nimi mieli kontakt wyrażają się o nich dobrze.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Estrella
Mnie ta nagonka wkurza. Takie szukanie zadymy na siłę.
Osobiście poznałam część tych chłopaków będąc na organizowanym przez nich zlocie w Sewastopolu i ugościli nas jak swoich. Bardzo miło ich wspominam.
A że nie popieram ich poglądów politycznych to niczego nie zmienia... każdy ma swoje i to jego prywatna sprawa. jak wiadomo polityka dzieli moto łączy cieszę się
LWG
"Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier

Work hard in silence let success make the noise

Carry
czasami brakuje mi na forum znaczka "lubię to"

Leo, Esti, Taga popieram Uśmiech
Życie nie powinno być podróżą do grobu. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... " ALE TO BYŁA JAZDA..."

Leo
Estrella napisał(a):

Mnie ta nagonka wkurza. Takie szukanie zadymy na siłę.
Osobiście poznałam część tych chłopaków będąc na organizowanym przez nich zlocie w Sewastopolu i ugościli nas jak swoich. Bardzo miło ich wspominam.
A że nie popieram ich poglądów politycznych to niczego nie zmienia... każdy ma swoje i to jego prywatna sprawa. jak wiadomo polityka dzieli moto łączy cieszę się

Esti, Ty to naprawdę mądra dziewczyna jesteśpodziwtaak
Seneka

Lysy
Jakoś ostatnio nie lubię polskiej polityki, a już szczególnie nie lubię polskich polityków - to taka moja konkluzja z podgrzewania atmosfery wokół przejazdu Wilków przez Polskę i tego wszystkiego co się dzieje w pokazywaniu konfliktu rosyjsko-ukraińsko-ogólnoeuropejskiego. cenzura
Esti świetnie to wszystko podsumowała - była, widziała, wie o czym mówi. podziw

Wilga
Moim zdaniem prawdą jest to, że celowo się to wszystko nagłaśnia,
jednakże strona rosyjska i same ,,Nocne Wilki" pchają się do tej najgorszej polityki. Przy okazji znajomości ich szefa z Putunem.
No i ja osobiście nie bardzo lubię ,,bohaterskich czynów armii czerwonej", które miały miejsce na wschodzie Polski 17 września 1939 roku i w 1943 roku.
wilga

Carry
trudno i to nawet skomentować bo obrzydzenie mnie bierze.

paru gryzipiórków rozdmuchało aferę w sam raz na początek wakacji
temat chwytliwy
motocykle,
Rosja

Idealny temat ale do ... Życie na gorąco " i inne tego typu brukowce.
A tu wiedzę temat na głównej na Onecie z dopiskiem PILNE
a dramat w Nepalu sporo niżej.

A nasi politycy już już pospolite ruszenie i bronią granic przed najazdem "ruskich"

wstyd

z tego co słyszałam to Nocne wilki byli już w PL 3 razy. Jakoś wtedy przejechali i spokój był a teraz akcja rozdmuchana.

We Wrocławiu motocykliści związani z rajdem katyńskim pojechali złożyć kwiaty na cmentarzu. Ładny gest.
Choć dla mnie nadmierny. No ale oni muszą dbać o dobre relacje. Może ich wpuszczą do Rosji wtedy dobre układy z NW potrzebne będą.

Alutka
Zrobiła się z tego sprawa polityczna. Niepotrzebnie. Już widzę to larum, gdyby to Polaków nie wpuszczono do Rosji.
A już zupełnie nie rozumiem tej histerii, jaka ogarnęła niektórych motocyklistów. Podejrzewam, że wśród swoich kolegów mogą mieć osoby o takich poglądach politycznych, że mowę by im odjęło. Tylko, czy mam z kimś przestać rozmawiać o ostatniej wycieczce motocyklowej, bo ma poglądy bardziej na prawo, czy lewo od moich, ale nigdy nie próbował mnie "nawracać"? Zgoda na czyjąś obecność to jeszcze nie zgoda na jego punkt widzenia.
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

termit
Jasne, mogli wjechać i wyjechać i nic by się nie stało, a tak pozostał niesmak.

Leo
Polscy motocykliscie jadacy w rajdzie im. Rotmistrza W. Pileckiego , nie zostali wpuszczeni przez ukrainskie sluzby graniczne na Ukraine . Po wielogodzinnych kontrolach i przesluchaniach o cel wizyty zostali zawroceni z granicy . Kazdy z osobna dostal pismo odmowy wjazdu na Ukraine z uzasadnieniem , ze nie podal celu wizyty a takze , że moze stac sie celem prowokacji . Dokladnie takie samo uzasadnienie wydaly polskie wladze " Nocnym Wilkom ".
Tyle tylko, że Wilki wraz z sympatykami i tak przejechałyLWG
Seneka

yacey
Tak się dzieje, gdy motocykl zaczyna slużyć do uprawiania polityki a nie czerpania przyjemności z jazdy.

Lysy
Zaczynamy wchodzić w politykę, ale po tym zdarzeniu widać, jakie jest prawdziwe nastawienie "braci ukraińców" do Polaków...
Może czas skończyć ten wątek, bo ciśnie mi się na usta kilka niezbyt pochlebnych słów o naszych panujących urzędasach, dzięki którym mamy to co mamy...
...mielibyśmy to samo gdyby panowali "fachowcy' z przeciwnego obozu...
P.S. Konkluzją wątku miało być łączenie się i zrozumienie ludzi ponad podziałami dzięki wspólnej pasji do 2 oo...

Alutka
yacey napisał(a):

Tak się dzieje, gdy motocykl zaczyna slużyć do uprawiania polityki a nie czerpania przyjemności z jazdy.

Bardzo przypadła mi do gustu konkluzja Yaceya taak
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

dominika3311
Racja, że rozdmuchana afera przez polityków, media tylko rozgrzały atmosferę. Jak dla mnie to mogą sobie jeździć gdzie chcą i kiedy chcą. Też bym się wkurzyła gdyby nie chcieli mnie gdzieś wpuścić. Ale z drugiej strony jeżeli już od kilku lat jeżdżą tą trasą to po co im była ta akcja z Putinem? Czego się spodziewali przy dzisiejszym nastawianiu Europy do niego? Sławy im się zachciało?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27
3,171,449 unikalne wizyty