Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
rękawice, ręce i takie tam..
draka
Zdarza wam się czasem, że w czasie jazdy drętwieją palce? Jestem ciekawa od czego to zależy. Jest jakaś u mnie zależność od rękawic, ale nie taka 100% bo zdarza się, że w tych samych raz jest o.k. a raz nie. Na pewno gorzej jest jak się spinam czyli np na torze.
Stąd i nie tylko stąd kolejne pytanie: no to jakie te rękawice powinny być? Co preferujecie: ciepłe, zimne, miękkie, pełne ochraniaczy? jakieś ulubione modele?

Btw po ostatnim intensywnym pojeżdżeniu, u nasady środkowego palca lewej dłoni, wyskoczyło mi coś, co odbieram jako objaw "zepsucia się stawu" na skutek zmęczenia sprzęgłem. Na szczęście wykazuje pewne cechy "samouleczalności" (w tym tempie potrwa to do wiosny) i nie boli. A tak się cieszyłam, że wreszcie dużo pojeździłam na koniec sezonu. Jak widać są i minusy...

Leo
draka napisał(a):

Zdarza wam się czasem, że w czasie jazdy drętwieją palce? Jestem ciekawa od czego to zależy. Jest jakaś u mnie zależność od rękawic, ale nie taka 100% bo zdarza się, że w tych samych raz jest o.k. a raz nie. Na pewno gorzej jest jak się spinam czyli np na torze.
Stąd i nie tylko stąd kolejne pytanie: no to jakie te rękawice powinny być? Co preferujecie: ciepłe, zimne, miękkie, pełne ochraniaczy? jakieś ulubione modele?

Btw po ostatnim intensywnym pojeżdżeniu, u nasady środkowego palca lewej dłoni, wyskoczyło mi coś, co odbieram jako objaw "zepsucia się stawu" na skutek zmęczenia sprzęgłem. Na szczęście wykazuje pewne cechy "samouleczalności" (w tym tempie potrwa to do wiosny) i nie boli. A tak się cieszyłam, że wreszcie dużo pojeździłam na koniec sezonu. Jak widać są i minusy...

Ja najlepiej lubię rękawice skórzane bez palców, taka specyfika.
Twój uraz jest dość powszechny i jest spowodowany złym obejmowaniem klamki sprzęgła. Powodem może być też niedopasowany do Twojej dłoni kształt dźwigni. Spróbuj poszukać coś innego. A na staw to smaruj maścią przeciwzapalną oraz przeciw reumatyczną. Przejdzie w 4-5 dnifajne
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

Alutka
draka napisał(a):

Co preferujecie: ciepłe, zimne, miękkie, pełne ochraniaczy? jakieś ulubione modele?

Skórzane, z ochraniaczami na kostkach.
Wciąż mam moje ulubione Vendramini, mocno już sfatygowane, ale aktualnie nie do kupienia.
Nie jest łatwo kupić rękawice na drobną dłoń z długimi paluchami. Chętnie poczytam rady w temacie.
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

zaciszanka
Mam 3 pary rękawic: cienkie ( ale z pełnymi palcami i ochraniaczami na kostkach ) na lato i upały, średnie i "zimowe" i w tych ostatnich nie cierpiałam jeździć ... bo sztywne, nie miałam wyczucia gazu, czasami zawinęła się warstwa wewnętrzna i nie można było dobrze ułożyć palców ( wiecie jakie to wkurzające ? zaczęłam wozić długopis w kieszeni, żeby przed założeniem sobie "ułożyć" rękawiczkę ).
Na szczęście "zimowe" się już ułożyły .... a i tak jak jest chłodno, to najbardziej doceniam podgrzewane manetki Z przymrużeniem oka

Ale generalnie zawsze pełne palce, z ochraniaczami na kostkach.

Muzek
Moja przygoda z zimowymi była taka, że jadę, jadę, o światła, to się zatrzymuję a tu jakiś ktoś mi trąbi, myślę o tym jacy ludzie są nerwowi i zastanawiam się czego trąbi, może migacz nie jest włączony, sprawdzam jest, a on znów trąbi baran. Taaa, kto zgadnie kto trąbił i dlaczego nie lubię zimowych rękawiczek przy manewrach na migaczu Z przymrużeniem oka

Wilga
Po ostatnim lataniu 26.10. w zimowych rękawicach (zimowe tiaa) postanowiłam- przez zimę zakładam podgrzewane manetki ! LWG
wilga

Muzek
Ja chyba sobie podgrzewaną kurtke zamowie Z przymrużeniem oka właśnie choruje po niedzielnym wypadzie. Ale bylo warto Uśmiech

Alutka
Podgrzewane manetki sprawdzają się tez podczas deszczu, przynajmniej ja używam Z przymrużeniem oka

Nadal liczę, że ktoś pochwali się swoim ulubionym modelem rękawic Uśmiech
s19.rimg.info/f07855f0d4cfc4c3dc50a27b4f8a21a6.gif

Wilga
Oj ! Dzisiaj i w cienkich rękawicach mi ciepło, do pracy sobie pomykam.
JA NIE CHCĘ ZIMY!!! Niech tak zostanie do marca, a później niech lato się zacznie.
wilga

zaciszanka
Wczoraj miałam plan przejażdżki, który jednak nie wypalił, a już byłam w pełnym stroju .... co oznacza, że dokopałam się do "nieulubionych" na początku rękawiczek zimowych, które jednak się sprawdzają - nie wiem jaki model, ale Held.

Estrella
Odgrzeję nie co kotleta co by kolejnych wątków nie zakładać na podobny temat... Pokazuje język

Szukam typowo letnich rękawic pelnych z protektorami (na sporta) ale również z dobrą wentylacją. Poprzednie Modeki Sun Rider'y są już nie osiągalne (a były rewelacyjne - jedyna ich wada którą dało się jednak zaakceptować to były krótkie)
Coś ktoś poleci ciekawego??
LWG
"Sukces to suma wielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień" Robert Collier

Work hard in silence let success make the noise

draka
Nie wiem, jak wyglądały te Sun Ridery, więc może mijają się z Twoimi oczekiwaniami, ale mam modeki sahary i według mnie są o.k.. Ochraniacze wszędzie tam, gdzie trzeba, a rzeczywiście dość przewiewne.

BTW popatrzyłam na początek: Leo - to kieszonka stawowa, nie zniknęła do dziś, tylko się zmniejsza

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.19
3,168,769 unikalne wizyty