Aktualnie online

· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.

RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?

nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.

RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?

zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona Z przymrużeniem oka 545 spamowych kont do wyczyszczenia Z przymrużeniem oka

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć cenzura

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło. płacz płacz płacz

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO dzień dobry dzień dobry dzień dobry

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom kwiatek

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super Uśmiech

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza Złość nenene

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj Uśmiech

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był Piwo taak dzień dobry dzień dobry dzień dobry

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!

zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić Szeroki uśmiech

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji

drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach

AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania Szeroki uśmiech

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni! Uśmiech namiot gotowy cieszę się

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać Uśmiech

Archiwum shoutboksa

Zobacz temat

Drukuj temat
To warto zobaczyć
Goha66
Proponuję umieszczać tu informacje o ciekawych miejscach, które warto zobaczyć, zaliczyć, odwiedzić, bo bawią, edukują i zachwycają ... miejsca, które nadają się Waszym zdaniem na wyprawy solowe, grupowe bądź rodzinne i niekoniecznie na 2oo

Goha66
Moja pierwsza propozycja to DINOZATORLAND - największy w Polsce "Park Ruchomych Dinozaurów" w Zatorze (między Oświęcimiem, a Wadowicami)

Położony w malowniczej scenerii Park dinozaurów Dinozatorland to wspaniałe miejsce na spędzenie czasu z rodziną. Niezwykłym miejscem w parku jest ścieżka edukacyjna w tajemniczym, starym lesie, bogata nie tylko w „ożywione” prehistoryczne gady o naturalnej wielkości, ale również w piękne, kilkusetletnie okazy drzew. Można tam zobaczyć jednego z dwóch największych na świecie, ruchomego T-Rexa (drugi znajduje się w bliźniaczym "parku" w Kanadzie)

Spacer w tym miejscu pozwoli Wam przenieść się w czasie o setki milionów lat, wsłuchując się w przerażające odgłosy dinozaurów.

http://www.dinoza...lowna.html

Teodozja
Podobne miejsce jest w Bałtowie w świętokrzyskiem, warto pojechać. Jak ktoś lubi dinozaury oczywiście Z przymrużeniem oka A dla tych, co nie lubią też jest sporo atrakcji, mozna też po prostu poleżeć nad wodą.

taga
a ja własnie w zeszłym tygodniu byłam w parku dinozarów tuż za Wisłą, za Ustroniem w strone Katowic, fajne jak dla maluchów, mnie też się pdoobało, no i czynne póki co non stop :-)

Leo
taga4 napisał(a):

a ja własnie w zeszłym tygodniu byłam w parku dinozarów tuż za Wisłą, za Ustroniem w strone Katowic, fajne jak dla maluchów, mnie też się pdoobało, no i czynne póki co non stop :-)

Byłem tam latem. A w pobliżu jest bardzo specyficzne "muzeum" motocykli. Są tam prawdziwe perełki
==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego.
Seneka
Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udałotakiego

avocado
A tak, muzeum motocykli w Ustroniu - popieram, popieram, bardzo ciekawe.
Jest też takie muzeum w Jaworzynie Śląskiej, ale to ustrońskie wygrywa Uśmiech

yacey
W czasie ubiegłorocznego, jesiennego pobytu na Podhalu zawadziliśmy o okolice Jeziora Czorsztyńskiego. Warto zobaczyć w Dębnie najstarszy w Polsce kościół drewniany, zbudowany bez użycia gwożdzi. A kilka kilometrów dalej zamek w Niedzicy, gdzie ponoć więziono słynnego zbójnika Janosika (a z całą pewnością kręcono tam sceny ze znanego serialu o nim) Uśmiech
Edytowane przez yacey dnia 21-02-2012 19:52

zaciszanka
Zamiast polecenia miejsca, mam pytanie czy był ktoś może w tej okolicy www.dolinapalacow.pl ? Bo mnie jakoś tam ciągnie Z przymrużeniem oka

avocado
To na naszym podwóreczku Z przymrużeniem oka Jest parę fajnych obiektów i tras.. a i meta we Wrocku się znajdzie ;D

Efjot
Yacey napisał(a):

A kilka kilometrów dalej zamek w Niedzicy, gdzie ponoć więziono słynnego zbójnika Janosika (a z całą pewnością kręcono tam sceny ze znanego serialu o nim) Uśmiech

A czy to nie na tym zamku grasował duch Brunhildy ? znany z innego serialu Wakacje z duchami.

Goha66
ponoć każda sroczka swój ogonek chwali ... ale ja chcę pochwalić dziś "ogonek" (a właściwie zamek) u sąsiadów i zachęcić tych co chcą i mogą by wpisali go na listę miejsc, które odwiedzić trzeba
Zamek w Bojnicach (Słowacja) - to jedno z najczarowniejszych miejsc jakie kiedykolwiek odwiedziłam - wielkością, atmosferą i urokiem niczym nie ustępujące zamkom nad Loarą Uśmiech ... proszę przygotować się na ok. półtoragodzinną intensywną wędrówkę po tym zamczysku - w krótszym czasie można go zwiedzić tylko metodą Rogala (czyli dwa biegi w dół i łyyyycha) Z przymrużeniem oka
http://maps.googl...CD0Q8gEwAA

Alutka
Polecam wizytę w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie.
Ciekawe miejsce naukowo-oświatowo-kulturalno-rozrywkowe dla dużych i małych. Każdy znajdzie coś dla siebie.

rykoszet
podpisuję się obiema rękami pod postem Alutki - genialne miejsce i na jeden dzień to mało, nawet parę godzin to już tak wymęcza że głowa siada. Genialne! Proste czasem a takie odkrywcze, że wszystkie lekcje fizyki/przyrody powinny się tam odbywać a nie, że suche obliczanie czegoś w coś Z przymrużeniem oka

BlackGodiva
zaciszanka napisał(a):

Zamiast polecenia miejsca, mam pytanie czy był ktoś może w tej okolicy www.dolinapalacow.pl ? Bo mnie jakoś tam ciągnie Z przymrużeniem oka

I słusznie Uśmiech Koniecznie trzeba tam zajrzeć. Polecam szczególnie Pałac w Łomnicy bardzo blisko Jeleniej Góry. Dwa lata temu oddano do zwiedzania folwark obok Pałacu, gdzie można z dziećmi fajnie czas spędzić albo zorganizować zlot motocyklowy Uśmiech
http://www.palac-...pl/folwark

Na folwarku organizowane są cykliczne imprezy jarmarkowe na święta oraz dożynki. Są tam konie w stajni oraz świeżo pieczony chleb na zakwasie.
Rzut beretem od Karpacza, Przesieki, bardzo fajne trasy motocyklowe.
Zawsze, kiedy jadę do Szklarskiej lub Jeleniej, zatrzymuję się w Schloss Lomnitz na poranną kawę i strudel jabłkowy Uśmiech Pycha!

http://www.palac-...

zaciszanka
Dzięki Aneta za utwierdzenie w tym "ciągnięciu" mojej osoby do Doliny Pałaców ..... już wiem dlaczego - to ten strudel jabłkowy cieszę się
a na poważnie to w tym roku w końcu muszę tam dotrzeć Uśmiech

porzeczka
Nie mam pojęcia czy dobrze wybrałam temat bo to nie wyprawa Uśmiech ale najwyżej dziewczyny gdzieś mnie przeniosą Uśmiech. W ostatni weekend trafiłam to ciekawego miejsca, pośrodku niczego w nigdzielandii Z przymrużeniem oka, polecam dzieciatym ale nie tylko, może jadąc do Sandomierza na spotkanie ktoś się skusi. Czarowne miejsce, pełne zaskakujących rzeczy, trochę surrealistyczne i dopracowane w najdrobniejszym szczególe. Magiczne ogrody , niedaleko Puław, polecam do odwiedzenia, bawcie się dobrze Uśmiech. Nie mam pojęcia jak się wstawia zdjęcia więc tylko ogólny link Uśmiech.
http://www.magicz...
Wyszukajcie w google zdjęcia i zobaczycie o czym piszę Uśmiech.

edit by Alutka: przenoszę do wątku "Co warto zobaczyć" Uśmiech
Edytowane przez Alutka dnia 12-08-2014 09:07

anusia
Mnie też się podobało w Centrum Nauki Kopernik

LynxLynx
Pozwolę sobie odkopać temat Z przymrużeniem oka
Gorąco polecam Przełęcz Salmopolską i Kubalonka - fajne winkle, dobra nawierzchnia i widoki zapierające dech. Obowiązkowo kawa i ciacho w Cukierni u Janeczki (najlepsze ciacha jakie jadłam!), skocznia, Zamek Prezydenta z kawiarenką, z tarasu której można podziwiać fajne widoczki, uroczy Pałacyk Myśliwski Habsburgów, a wszystko to w Wiśle. Dobrze zjeść można w Zajeździe Biały Krzyż - pyszne regionalne przysmaki. Uśmiech Warto również zobaczyć forty w Węgierskiej Górce i bliskich okolicach oraz wystawę koronek w Koniakowie. Uśmiech

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
3,168,759 unikalne wizyty