Aktualnie online
· Gości online: 2
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 152
· Najnowszy użytkownik: Piotras
Logowanie
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:55
Pewnie że nie. Ja jestem wściekła po prostu. Ludzie od roku co miesiąc zrzucają się by pomóc jednej z nas, a my nic nie wiemy że taka pomoc jest potrzebna. Niepojęte to jest dla mnie.
RychoOffline
21-08-2024 00:52
W innej beczce cierpi się inaczej?
nieswinkaOffline
21-08-2024 00:28
Rycho to grupa znajomych z innej beczki tzn "na Rybkę" czy jakoś tak.
RychoOffline
20-08-2024 22:36
Halooooo. Właśnie się dowiedzieliśmy o stanie zdrowia Andzi. Jesteśmy zdruzgotani i jednocześnie zawiedzeni Właśnie przewertowaliśmy grupę, na FB którą utworzyła Ciotka. To jakaś tajna grupa?
zaciszankaOfflineAdmin
20-08-2024 22:13
Jeszcze działa ..strona
545 spamowych kont do wyczyszczenia 

LeoOffline
09-09-2022 16:43
Lysy ma rację. Forum umarło, tylko nie ma kto go pochować i padlinka zaczyna już brzydko pachnieć 

LysyOffline
04-09-2022 08:18
Cześć Lotnik. Forum umarło.

lotnikOffline
31-08-2022 10:52
Halo halo żyje tu KTO

LeoOffline
30-07-2021 16:52
To wspaniale, że się udało. Gratuluję organizatorom 

TeodozjaOfflineAdmin
29-07-2021 09:58
Spotkanie się odbyło i było super 

LeoOffline
28-07-2021 17:47
Rozumiem, że spotkanie się nie odbyło, bo już kilka dni po imprezie, a na oficjalnej stronie MiDu, cisza. Grobowa cisza

drakaOffline
23-07-2021 15:34
Lotnik, Ty się pakuj i przyjeżdżaj 

lotnikOffline
23-07-2021 12:55
Witam Wszystkich serdecznie dawno mnie tutaj nie był

drakaOffline
23-07-2021 09:27
Czekamy, czekamy!
zaciszankaOfflineAdmin
23-07-2021 08:37
Już za chwileczkę, juz za momencik, piątek z MiD zacznie się kręcić 

drakaOffline
16-07-2021 10:28
Jakby co to w wątku imprezowym przybyło informacji
drakaOffline
13-07-2021 08:18
Myśmy już w tym roku testowali namiot - jest o.k., jakby ktoś potrzebował. Ale tak naprawdę to wolnej podłogi u nas dostatek, tylko może w mało zacisznych kątach
AndziaOffline
11-07-2021 14:02
W gotowości, odliczamy dni do spotkania 

zaciszankaOfflineAdmin
08-07-2021 22:21
Pamiętam i odliczam dni!
namiot gotowy 

TeodozjaOfflineAdmin
08-07-2021 12:25
Ja nie zapomniałam i też nie mogę się doczekać 

Zobacz temat
Nie tylko motocykl na drodze
|
|
avocado |
Dodany dnia 25-04-2012 12:53
|
![]() Użytkownik Postów: 69 Data rejestracji: 14.02.12 |
Dla tych, którzy prócz mechanicznych dosiadają także tych żywych: http://think.dire...sense.html Spodobało mi się zestawienie motocyklistów z jeźdźcami. Faktycznie, jest wiele podobieństw, choć na bezdrożach zdecydowanie wolę żywe konie (tu narażę się naszym offroadowcom, ale parę razy enduraki porządnie wystraszyły mi konia...) Szkoda, że u nas nie ma takich akcji, tylko przeważnie wzajemne szczucie. Swoją drogą fajna stronka... |
|
|
Adminka |
Dodany dnia 25-04-2012 12:57
|
![]() Główny administrator Postów: 362 Data rejestracji: 11.02.12 |
hmm a mi się nie podoba zachowanie jeźdźców. Rozumiem, że jechali we dwójkę. Było dziecko Ale uważa, że mogli zjechać na pobocze, zatrzymać się. Było miejsce. Takie trochę złośliwe utrudnianie przejazdu. ------
Administracja to Alutka & Zaciszanka (do dnia 06.02.2014 Carry i Zaciszanka) |
|
|
Leo |
Dodany dnia 25-04-2012 13:47
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
Ja tutaj nie widzę bezdroży, tylko dwa konie jadące obok siebie drogą asfaltową i blokującą ją całkowicie![]() Dla znawców tematu: czy u nas można jechać wierzchem na koniu obok siebie po normalnej, asfaltowej drodze? ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
avocado |
Dodany dnia 25-04-2012 15:30
|
A ja jestem bardzo mocno zdziwiona tym, że oczekujecie przyjaznego traktowania od innych użytkowników dróg, sami go odmawiając. Właściwie: "oczekujemy", bo ja również. Jedziemy na dwóch kołach, niechronieni blachą karoserii, narażeni na wywrotkę. W razie kolizji mamy mniejsze szanse wyjść z tego cało. Oczekujemy, że kierowcy samochodów wezmą to pod uwagę. Że będą patrzeć w lusterka. A teraz inaczej: siedzimy na grzbiecie 600-kilogramowego, płochliwego zwierzęcia, które jest od nas znacznie silniejsze. To nie była scenka z życia, tylko reklama społeczna, taka jak te, które bardzo się wam podobały, np. "Sorry, I didn't see you". Nikt się wtedy nie oburzył na motocyklistę rozjeżdżającego samochód czołgiem, choć przecież wiadomo, że to tylko przenośnia. W takich scenkach sytuacje są przejaskrawione, właśnie po to, żeby uświadomić ludziom coś, czego do tej pory świadomi nie byli, na przykład to, żeby nie myć szyb spryskiwaczami, kiedy jedzie za nami motocykl. Jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i siodło siodłu nierówne. Nie zawsze da się zjechać koniem na pobocze. W przeciwieństwie do motocykla koń się płoszy i wepchnięty np. między rów i przejeżdżający samochód może zrobić coś głupiego. Koń ma znacznie wrażliwszy słuch niż człowiek, użycie klaksonu może skończyć się tragicznie. Szczególnie, jeśli konia dosiada dziecko. Leo: można jechać wierzchem po asfaltowej drodze. Czy obok siebie - sprawa dyskusyjna, pewnie nie tak samo jak na rowerach (albo na motocyklach), ale też chyba nie o to tutaj chodziło, tylko o to, by pokazać ludziom, że powinni zwrócić szczególną uwagę na konie. No cóż, mu jesteśmy OK, a oni be. |
|
|
CyberScyzor |
Dodany dnia 25-04-2012 16:19
|
![]() Użytkownik Postów: 48 Data rejestracji: 12.04.12 |
avocado, to nie o to chodzi. Ta reklama jest żle skonstruowana i tyle. ja rozumiem problem i rozumimem postawe i potrzebe promowania swiadomosci wsrod kiewrowcow samochodow, jak sie szanowac na ulicy. Ale pokazanie tych ososb jadacych ook siebie (czyli jak rozumiem nieprawidlowo) - blokujacych droge. W przerysowaniu/nieprzerysowaniu, u ludzi (jak widzisz) budzi odwrotne uczucia. Kampania z czolgiem (nota bene prywatna a nie zadna agencyjna) byla przerysowana tak, ze widac to przerysowanie. Tutaj tego przerysowania nie widac, ot scenka z zycia. Ja rozumiem, ze jestes zaangazowana w temat i rozzalona, ze reakcja nie jest taka jak powinna byc, ale niestety reklama jest po prostu dramatycznie zle skonstruowana, mowilem to ja proacownik agencji reklamowej, ktora tez czasem wypuszcza kiepskie produkcje, wiec sie znam na kiepskich produkcjach ![]() CyberScyzor
Bestia - Black Angel Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77 /Motto: "Nie lubię peletonów..." /wyprawy motocyklowe opisane |
|
|
Adminka |
Dodany dnia 25-04-2012 17:06
|
myślę, że Scyzor ma racje Avo ja zdaję sobie sprawę, że koń jest płochliwy, że szybko nadjeżdżający samochód albo motocykl ![]() Ja o tym wiem więc i takie przesłanie mi nie potrzebne. Natomiast pierwszy raz spotykam się z taką reklamą. I dla mnie przekaz był jasny - jadący wierzchem jako użytkownik drogi ma prawo ją blokować. Bo ma takie prawo i już. Ale każdy dobry kierowca, użytkownik drogi stara się nie utrudniać ruchu. Nie wiem czy jest dozwolona jazda parami ale akurat w tym wypadku rozumiem również postawę dorosłego. Chronił dziecko. Może gdyby z jednej strony była góra a z drugiej gwałtowny spadek to reklama byłaby bardziej czytelna. Taka jak jest nie spełnia swojego zadania, wręcz działa w drugą stronę. ------
|
|
CyberScyzor |
Dodany dnia 25-04-2012 17:10
|
![]() Użytkownik Postów: 48 Data rejestracji: 12.04.12 |
Ba.. no oczywiscie, ze mam racje ![]() O tyle ot jest dziwne, ze na tej samej stronie i w tej samej kampanii "think" maja swietny filmik o motocyklistach: http://vimeo.com/... CyberScyzor
Bestia - Black Angel Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77 /Motto: "Nie lubię peletonów..." /wyprawy motocyklowe opisane |
|
|
avocado |
Dodany dnia 25-04-2012 17:19
|
Nie zamierzałam rozpętywać dyskusji na temat jakości tego filmu, bo w przeciwieństwie do CyberScyzora nie znam się na reklamie. Chodziło mi o tolerancję na drogach dla kogoś, kto ma inne potrzeby (i możliwości) niż kierowcy samochodów osobowych, TIRów, motocykliści, rowerzyści, piesi (niepotrzebne skreślić). Wiadomo, że każdy, kto jedzie wolniej niż ten, kto jedzie za nim, natychmiast zjeżdża na bok, nie bacząc na swoje bezpieczeństwo. To oczywiste ![]() |
|
|
Adminka |
Dodany dnia 25-04-2012 17:32
|
zarzuciłaś nam, że nie jesteśmy tolerancyjni dla innych a drodze Jesteśmy. Komentowaliśmy przesłanie reklamy ![]() Niepotrzebnie jesteś złośliwa pisząc: "Wiadomo, że każdy, kto jedzie wolniej niż ten, kto jedzie za nim, natychmiast zjeżdża na bok, nie bacząc na swoje bezpieczeństwo. To oczywiste" Na ty filmiku było gdzie zjechać ![]() Patrze na film jako przeciętna Kowalska a nei motocyklistka. Nie przemawia do mnie, ba budzi sprzeciw. ------
|
|
Leo |
Dodany dnia 25-04-2012 19:53
|
![]() Użytkownik Postów: 1657 Data rejestracji: 12.02.12 |
W najważniejszym się zgadzamy - jesteśmy tolerancyjni![]() A reszta to, moim zdaniem, ocena mniej lub bardziej udanego filmiku ![]() ==============================
Z szybkim upływem czasu, należy walczyć prędkim korzystaniem z niego. Seneka Najsurowszym recenzentem jest ten, któremu w życiu nigdy, nic się nie udało ![]() |
|
|
yacey |
Dodany dnia 26-04-2012 08:05
|
![]() Użytkownik Postów: 247 Data rejestracji: 13.02.12 |
Przekaz nie jest kierowany do polskiego użytkownika drogi i to powinno wszystko tłumaczyć. A jeśli chodzi o tolerancyjność, to jeśli się o tym mówi, oznacza tyle, że nie jest z nią dobrze![]() |
|
|
avocado |
Dodany dnia 27-04-2012 12:23
|
![]() |
|
Przejdź do forum: |